14 augustus 2020

De Red Hat Society “Novio Madams” bestaat 13 jaar.

De Red Hat Society chapter Novio Madams
 
 

De “Red Hat Society” is een vrouwenorganisatie opgericht in 1998 in Amerika door Sue Ellen Cooper: Fun and Friendship after Fifty ! Jaren geleden is het overgewaaid naar Nederland….  Zij – de dames van de Red Hat Society – worden Red Hatters genoemd, zijn 50 jaar of ouder en dragen rode hoeden en paarse en rode jurken!  Inmiddels zijn er meer dan 100 afdelingen,  chapters genaamd, in Nederland en dertien jaar geleden heeft Thea d’ Or (Thea van Loosbroek uit Nijmegen Oost) ’t chapter de NOVIO MADAMS opgericht en dit heuglijke feit vierden zij op donderdag 13 augustus bij café Biessels in Nijmegen. De oprichtster van een chapter is een Queen ! Bij Biessels op de hoek van de Grote Markt en de Grotestraat op de Grote Markt, kwamen ze bij elkaar om gezamenlijk te proosten op hun 13 jarig bestaan en daarna te dineren.  Daar bleven ze deze keer. Vorig jaar maakten ze nog een ritje met de Zonnetrein door de Ooijpolder, maar ivm de Coronamaatregelen zat dit er dit jaar niet in. zie de foto’s.