6 augustus 2020

Moestuin Ooij

Moestuin Ooij

Precies negen maanden nadat een aantal raadsleden en leden van de dorpsagenda via een georganiseerde rondrit aan het begin van ‘de Moestuin Ooij’ stonden, staan we hier weer. Dit keer staat de moestuin vol in de bloei! De vrijwilligers hebben samen met de nieuwkomers flink hun handen uit de mouwen gestoken, er is de afgelopen maanden hard gewerkt. Zie hier het resultaat! Er groeien courgettes, aardbeien en aardappelen. Elke week kan er weer geoogst worden!  “Moestuin Ooij” een mooi initiatief door inwoners uit de gemeente Berg en dal bedacht en uitgevoerd, ondersteund door Forte Welzijn. De moestuin is bedacht om nieuwkomers en andere inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met elkaar. Wat is nou een betere manier om een brug te slaan, dan door samen te tuinieren? Veel mensen stoppen even als ze langs de moestuin lopen of fietsen en maken een praatje. Er ontstaan naast een heleboel groente en fruit ook nieuwe vriendschappen. Kruisbestuiving op z’n best! Elke maandagmiddag vanaf een uur of 2 zijn de vrijwilligers en nieuwkomers er aan het werk. Kom je ook een keertje langs?