5 augustus 2020

Pop-up restaurant landgoed Buitengast in Persingen.

Van 15 augustus tm 13 september organiseert “Tafel in het land” een pop up restaurant op landgoed Buitengast in Persingen. Na de heerlijke lunch of voor het diner is het mogelijk een mooie boerenlandpadwandeling te maken met Boer Geert. Geert neemt je mee in zijn passie!! Samen struinen door zijn grasland, langs wuivende maisvelden, over heldere slootjes, en prachtige oevers. Van dichtbij de diverse vogels zien en horen, konijntjes, hazen, koeien ervaren. Genieten van de rust! Mooie verhalen over de natuur in de Ooijpolder, plantjes, bloemetjes en het gebied van vroeger en nu. Na een uur durende ontspannen wandeling zul je veel informatie rijker zijn en met andere mooiere ogen naar Persingen kijken. Kosten: € 5.- per persoon voor de wandeling. Buitengast is gelegen in het prachtige pittoreske Persingen, het kleinste dorpje van Nederland nabij Nijmegen gelegen in het mooie natuurgebied de Ooijpolder. Op onze boerderij verzorgen wij zwart- en roodbonte koeien en de kalfjes daarvan, groot en klein. Onze koeien leven ’s winters in de stal, en in het voorjaar en de zomer zijn ze lekker buiten. De koeien grazen op het weiland achter de boerderij in de Ooypolder. Ze kunnen dagelijks genieten van de rust en de vergezichten rondom de boerderij, zoals de Beekse stuwwal, het mooie polderlandschap en… in de verte de stad Nijmegen. In de weilanden broeden jaarlijks flink wat vogels. Wij werken mee aan vrijwillige weidevogelbeheer. In de zomer zitten er regelmatig ooievaars in het weiland.  Start vanaf 15/8 lunch en in de avond diner. Dan wordt bekeken of de vrijdag er ook bij komt en en de maandag en de donderdag voor bedrijven. Informatie op https://tafelinhetland.nl/