19 juli 2020

Alternatieve 4Daagse Kroegjesroute door Berg en Dal

PERSBERICHT: Vier dagen wandelen, ruim 160 km langs bijzondere kroegjes in Berg en Dal. Vanaf vandaag kunnen wandelaars kiezen voor vier dagen wandelen door prachtige natuur, ver weg van drukte en asfaltwegen. Negen bijzondere ‘Kroegjes’ in Berg en Dal hebben samen met de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) het mooie wandelgebied van Berg en Dal met elkaar verbonden door wandelroutes. Doel is daarbij de wandelgasten zowel de mooiste natuur van de regio te laten ervaren als de meest bijzondere horeca te laten beleven. Gratis routes voor smartphone en alternatieve 4Daagse-app.  De gratis wandelroutes zijn gebaseerd op en gecombineerd met bestaande routes van de Berg en Dalse Kroegjesroute. De GPX routes voor gebruik op smartphone zijn te downloaden van de website www.bergendalsekroegjesroute.nl. De routes zijn ook gratis op papier beschikbaar bij de deelnemende bedrijven. De routes zijn bovendien digitaal beschikbaar op de gratis iZi Travel app.
Dag 1, start en finish Eethuis De Diepen: 36,5 km
Dag 2, start en finish Hotel-Café ’t Spijker: 44 km
Dag 3, start en finish Hotel-Café Oortjeshekken: 39 km
Dag 4, Start en finish Duivelsberg: 42.5 km
Totaal in 4 dagen 162 km
De deelnemende bedrijven zijn Hotel Café Oortjeshekken, Hotel Credible, Restaurant De Thornsche Molen, De Waard van Kekerdom, Hotel ’t Spijker, Restaurant De Duivelsberg, Hotel Restaurant De Wolfsberg, Restaurant De Diepen en Herberg ’t Zwaantje. Berg en Dal is wandelgemeente van het jaar 2020. Hier lopen verschillende (inter-) nationaal befaamde wandelroutes, waaronder het Pieterpad, Walk of Wisdom en de N70 natuurroute. Het gebied kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan landschappen, van uitgestrekte polders en rivieren tot pittige heuvels en glooiende wijnbouwgebieden.