17 juli 2020

Weer nieuwe paaltjes op de van Randwijckweg in Beek.

Het fietspad links wordt afgeschermd door rood/witte paaltjes

De door velen verguisde zwart/witte paaltjes langs de van Randwijckweg in Beek zijn vervangen door rood/witte paaltjes. De zwart/witte paaltjes waren allemaal beschadigd en menig automobilist heeft daarbij schade aan zijn of haar auto opgelopen. Maar kennelijk is de gemeente Berg en Dal nog steeds van mening dat de paaltjes een functie hebben, ze staan aan de rand van een smal, berg opgaand fietspad, en daarom zijn ze nu allemaal vervangen door deze nieuwe paaltjes.

2 Responses to Weer nieuwe paaltjes op de van Randwijckweg in Beek.

  • Hebben geen nut! Niet alleen hier maar zelfs ook in het midden van de fietspaden kom je paaltjes tegen. Deze fietspadpaaltjes horen niet thuis op de fietspaden, is mijn mening. De fietspadpaaltjes veroorzaken veel ergernis en ongelukken bij fietsers. Ik heb dit al eens aangekaart bij de gemeente maar dan ben je een roepende in de woestijn lijkt het! Tijd dat de politieke partijen dit probleem eens oppakken voor een fietsvriendelijke fietsweg.

  • Hoewel het vervelend is dat er paaltjes omver gereden worden toont dit toch ook (op jammerlijke wijze) het nut. Er wordt hier veel bergop gefietst, en zeker beginnende fietsers zullen bergop iets minder goed de rechte lijn aanhouden. Als er nu zo makkelijk paaltjes omver worden getikt zou dat anders misschien voor fietsers gelden….

    Niet over de doorgetrokken lijn komen en je treft ook geen paaltje, zou ik zelf denken… Het is toch ook geen heel ingewikkelde bocht om te nemen met de auto.

    Daarbij: de paaltjes lijken me ook zeer zinvol ten opzichte van fietsers, zodat die zo extra aansporing hebben aan de fietszijde te blijven…OOk prettig voor eenieder.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.