3 juli 2020

Opening ‘Op weg naar het Paradijs’ in Museumpark Orientalis

Wethouder Annelies Visser verricht de openingshandeling voor de nieuwe expositie.

Tot en met 25 oktober 2020 is in het binnenmuseum van Museumpark Orientalis te Heilig Landstichting, gemeente Berg en Dal, de bijzondere tentoonstelling ‘Op weg naar het Paradijs’ te bezoeken. 
Hoe verhoudt het paradijsverhaal van de tuin van Eden en Adam en Eva zich tot de duizenden jaren oude zoektocht van de mens naar het paradijs? De tentoonstelling ‘Op weg naar het Paradijs’ werpt een bijzonder licht op deze vraag en neemt je mee terug naar de oorsprong van het aardse paradijs, langs het oude Egypte en Babylonië, om uiteindelijk bij het hemelse paradijs uit te komen. Aanleiding voor de tentoonstelling zijn de ontdekkingen die Tom Buitendorp in zijn onderzoek over dit onderwerp heeft gedaan. De expositie is samengesteld in samenwerking met projectleider Wim de Mul. Op donderdag 2 juli was de feestelijke opening van deze expositie met een welkomstwoord door directeur Hans Jansen en sprekers Walter Hamers (bestuurder), Tom Buijtendorp (samensteller tentoonstelling en auteur boek ‘Het ware Paradijs’) en Wim de Mul (projectleider). Wethouder Annelies Visser van de gemeente hield een toespraak en verrichtte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Aan deze expositie is veel tijd besteed en zeker de moeite waard om te bezoeken. Een prachtige Egyptische grafkelder, welke al jaren in het museum aanwezig is maar eigenlijk altijd gesloten was, maakt nu deel uit van de expositie. zie de foto’s