2 juli 2020

Ingebruikname jongerenontmoetingsplek Beek

De jongerenwerker en de Beekse jongeren na plaatsing van de container.

Donderdagmiddag 2 juli was de ingebruikname van een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren achter het Kulturhus in Beek. Wethouder Irma van de Scheur nam deze plek officieel in gebruik samen met enkele jongeren. De jongeren wilden een plek waar ze elkaar buiten kunnen ontmoeten. Een plek waar iedereen welkom is, bijvoorbeeld ook mensen uit de buurt. Deze plek ligt bij een andere ontmoetingsplek: het Kulturhus. Dit gaat goed samen omdat ook daar in de avonden regelmatig activiteiten zijn en omdat het aantal omwonenden niet groot is. Voor de komst van deze plek zijn de jongeren in gesprek gegaan met enkele omwonenden. En de jongeren hebben afspraken gemaakt met het jongerenwerk. Afspraken die ter plekke ook op een bord zijn weergegeven. Met de komst van deze plek weten jongeren, maar bijvoorbeeld ook de jongerenwerker en de politie, waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Kortom, letterlijk en figuurlijk een geschikte, mooie plek. Wethouder van de Scheur zette de container samen met Joost Loosen op zijn plek. Diverse omwonenden en andere belangstellenden, alsmede een gemeentelijke BOA en de beide wijkagenten waren hierbij aanwezig. zie de foto’s