30 juni 2020

Veel commotie over nieuwe brug in Kastanjedal In Beek

De brug in het Kastanjedal

In Beek is veel commotie ontstaan over het recent vervangen bruggetje in het Kastanjedal te Beek. Het karakteristieke houten bruggetje is vervangen voor een stalen bruggetje en dat past volgens veel mensen niet meer in de omgeving. De fractie van “Voor Berg en Dal”  heeft inmiddels al raadsvragen gesteld over de vervanging van het houten bruggetje en traptreden in het Kastanjedal in Beek. Aan de kant van de Geest zijn ook twee traptreden vervangen door stalen exemplaren en het gerucht gaat, dat de rest van de houten treden ook door stalen treden zullen worden vervangen. Overigens is de omgeving sterk verwaarloosd en zijn bijvoorbeeld diverse trapleuningen al verdwenen of verrot. Het gebied is van “het Geldersch Landschap & Kastelen” welke organisatie ook verantwoordelijk is voor het gebied. Vroeger werd het bruggetje en omgeving onderhouden door boswachter Theo Merkus en door Loet van Sluis uit Beek. Na het overlijden van Theo Merkus (2009) is er weinig onderhoud gepleegd en inmiddels staat ook de woning, waar zijn weduwe nog lange tijd gewoond heeft, leeg en de omgeving ziet er onverzorgd uit. zie de foto’s. Zie de Gelderlander.