28 juni 2020

Schutterij “Sankt Johannes Schützenbruderschaft Wyler-Lagewald” hield “Schützenumzug”

Schutterskoets onderweg in Wyler

Schutterij “Sankt Johannes Schützenbruderschaft Wyler-Lagewald” in Wyler hield zondagmiddag haar “Schützenumzug” door het dorp. Dit als vervanging van het jaarlijkse koningschieten dat nu door de crises niet door kon gaan. (Königin Leonie Pouwels mit Prinzgemahl Tim Püplichuisen, Jugendprinz Jannik Pouwels und Schülerprinzessin Lena Klimas fahren mit der Kutsche durchs Dorf) De koninklijke leden van de schutterij gingen per koets, getrokken door een tractor door het dorp en overal werden ze toegezwaaid door de enthousiaste inwoners van Wyler. Ook de schutterskoning van Kekerdom, alsmede federatiekoning van het Rijk van Nijmegen gaven acte de présence. De afstandsregel werd zoveel mogelijk in acht genomen. Bij het koningshuis werd gevendeld voor het koningspaar en jeugdprins, die hun regeringsperiode met een jaar verlengd zien. Onderweg werd door voorzitter Johannes Hageman nog een derde jubilaris van de schutterij gehuldigd, Heinz-Gerd Blümink, die zaterdagavond niet bij de eerdere huldigingen aanwezig kon zijn. zie de foto’s.