5 juni 2020

Beweegtuin Millingen: eerste stappen

Vanaf donderdagochtend 4 juni konden de deelnemers van de Beweegtuin in Millingen aan de Rijn, weer op afstand met elkaar aan de slag. Nog niet in de beweegtuin en op de sportvelden zelf, maar wel in wandelgroepjes van maximaal 10 personen per coach. De bedoeling is in de zes weken tot de vakantie wandelingen te maken van ongeveer drie kwartier, waarbij onderweg allerlei oefeningen worden gedaan. Er wordt verzameld om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het sportcentrum De Hove. Ieder op 1,5 m afstand. Zodra er 10 deelnemers zijn, gaan deze met een coach op pad. Dan de volgende 10 en zo verder, afhankelijk van het aantal deelnemers. De meeste deelnemers vallen onder de risicogroep, dus is voorzichtigheid geboden. Durf je het nog niet aan, wacht dan tot na de vakantie. Men hoopt dan volgens protocol in het sportpark zelf weer, op aangepaste wijze, buiten te kunnen sporten op donderdagochtend en woensdagmiddag. Men kan voorlopig geen gebruik maken van de faciliteiten van het sportcentrum. Neem zelf water mee voor onderweg. Let op: als het regent gaan de wandelingen niet door. Iedereen is welkom mee te lopen, ook als je nog nooit hebt meegedaan in de Beweegtuin zelf. Foto’s: Tonnie Hol (BD1 Media).