29 mei 2020

voorbezichtiging nieuwe expositie ‘Door de lens van

Afrikamuseum. Foto Herman Leensen

In het Afrika Museum in Berg  en Dal opent 1 juni de nieuwe expositie Door de lens van  hedendaagse fotografen uit Afrika. Met werk van 17 talentvolle fotografen uit Afrika. De expositie is samengesteld in samenwerking met World Press Photo. De expositie zou eerder opengaan op 2 april. Op donderdag 28 mei was er een voorbeschouwing voor de pers en was ook te zien hoe het museum in de 1,5 meter constructie goed te bezoeken is. Tijdens deze bijeenkomst geven ze een sneak-preview van de nieuwe tentoonstelling Door de lens van. Men werd ontvangen door museumdirecteur Stijn Schoonderwoerd en directeur van World Press Photo Lars Boering. Daarnaast was er een live video-interview met een van de fotografen wiens werk in de tentoonstelling zit. Hierbij was het mogelijk vragen te stellen aan de fotograaf. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door de tentoonstelling en een lunch in het Museumpark. Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s.