5 mei 2020

Herdenking bij het Joods Monument in Nijmegen.

Burgemeester Bruls en rabbijn Mendel Levine

Bij het Joods monument op de Kitty de Wijzeplaats in de Benedenstad van Nijmegen was maandavond 4 mei toch een herdenking met medewerking van burgemeester Hubert Bruls en rabbijn Mendel Levine. Beiden hielden een toespraak en er was een livestream verbinding.  Burgemeester Bruls legde een krans namens het gemeentebestuur van Nijmegen. Het normaal stampvolle pleintje was nagenoeg helemaal leeg, langsrijdende auto’s en bromfietsers  zorgden voor het achtergrondgeluid. Het publiek bestond uit een stuk of zes fotografen, de chauffeur, assistent en woordvoerder van Bruls en uit de dochter van Levine. Helaas zorgde het langsrijdende verkeer voor veel irritatie, vooral een Mercedes met Duits kenteken, die, nadat hij het monument voorbij was gereden, nog even extra gas gaf en de motor liet “brullen”.  zie de foto’s (komen nog)