24 april 2020

Overstappunt voor toeristen in Beek met alleen “daghoreca”.

De plek waar de TOP zou moeten komen.

Waar ooit de kwekerij van George Felet aan de St. Hubertusweg was gevestigd (ooit was de naam van dat eerste stuk weg nog Verbindingsweg) bij de verkeerslichten in Beek, mag nu waarschijnlijk een TOP (Toeristisch Overstap Plaats komen met 80 parkeerplaatsen en een daghorecazaak wil de gemeente Berg en Dal een top (toeristische overstap plaats) met 80 parkeerplaatsen en een daghorecazaak komen. Eerder was er een vergunning voor een TOP met restaurant aangevraagd, maar dat gaat niet door. Een TOP is bedoeld voor toeristen die er hun auto kunnen parkeren en dan verder te voet of met de fiets de polder in kunnen trekken. De aanvrager wilde graag dat de zaak zomers tot 22.00 uur open kon zijn, zodat de bezoekers zich niet hoefden te haasten, maar dat wordt niet toegestaan. Wel mag de “dagzaak” in de zomer tot 21.00 uur geopend zijn en in de rest van het jaar tot 18.00 uur. Voor het plan moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.