23 april 2020

Sven uit Groesbeek verwent de mensen van de Inloop Beek.

vlnr Sven, broertje Jorn en mama Marloes

Sven vertelt: “Hallo ik ben Sven. Ik woon in Groesbeek en ben 25 maart 7 jaar geworden. Op het jeugdjournaal heb ik gezien dat je bloemen kon wegbrengen naar oude mensen die geen bezoek mogen krijgen. Dat wilde ik ook doen. Mama heeft winkels met bloemen gevraagd, die konden niet. De Coop hier op de Bats had wel bloemen. De eerste keer kregen we 19 bossen bloemen. Dat was heel veel. Samen met mijn broertje Jorn van 2 jaar, en mama heb ik de bloemen weggebracht. Bij oma en bij mama’s oom en bij mijn tante op het werk die met oude mensen werkt. Nu krijg ik iedere week bloemen en nu ook chocola om rond te brengen. Ik vind het leuk om het rond te brengen. De oude mensen zijn heel blij. Ik vind het heel leuk en vet dat ik voor de eerste keer in de krant kom.” We waren in het begin heel erg verrast dat de Coop zoveel boeketjes had voor Sven. Ze vonden het een mooi initiatief van hem en wilden graag meewerken. In eerste instantie hebben we geprobeerd om samenwerking te zoeken met de ouderenbond. Dat ging helaas niet. Nu hebben we het via Forte Welzijn wel voor elkaar gekregen om zoveel mogelijk ouderen te bereiken. Door mijn werk kende ik Petra al en heb ik van haar de tip dat er 3 dagen in de week wordt gekookt voor eenzame ouderen in de gemeente Berg en Dal. Mooi initiatief waar we graag aan mee werken. De Coop geeft nu bijna wekelijks bloemen en nu dus de Paas chocolade die  niet meer verkocht werden. De reacties zijn ontroerend en mensen vinden het erg fijn om  jongere kinderen, op veilige afstand, te zien. Woensdagmorgen zorgden Sven en zijn broertje Jorn, samen met mama Marloes voor de verpakking van de chocolaatjes in het Kulturhus in Beek, zodat deze mee konden met de maaltijden van de Inloop.