20 april 2020

Speciale bezoekcabine ‘’Het Praathuis’’ voor bewoners Villa Hamer

Locatiemanager Peter Degger legt de werking van het Praathuis uit, terwijl het geplaatst wordt


Het ontvangen van bezoek is in deze corona-situatie voor bewoners
van Villa Hamer in Berg en Dal helaas niet mogelijk. Voor het persoonlijke contact is videobellen tot nu toe een mooie oplossing. Maar familie en vrienden weer van dichtbij veilig kunnen zien en spreken, dat is
een wens die nu in vervulling gaat. “De maatregel is alweer bijna 4 weken van kracht en we weten niet hoe lang het nog gaat duren. De behoefte van bewoners aan contact met familie en vrienden wordt steeds groter. En omdat genieten en ontmoeten bij ons hoog in het vaandel staat, hebben we een alternatief gezocht. Deze speciale bezoekcabine voorziet in een behoefte”, vertelt locatiemanager Peter Degger van Villa Hamer.
Medewerkers dachten mee over de naam. En uit de vele ideeën is ‘’Het Praathuis’’ gekozen, bekend van het grote dierenbos van de tv-kinderserie uit de zestigerjaren ‘’De Fabeltjeskrant’’. Het Praathuis is in het midden voorzien van een wand met plexiglas en is aan beide zijden voorzien
van een deur. Zo voldoet Het Praathuis aan de geldende maatregelen. “De bezoekcabine wordt zowel aan de bewonerskant als aan de bezoekerskant huiselijk en gezellig ingericht. Ondanks de vervelende situatie waarin wij ons bevinden, wordt het dan toch een fijne plek om familie en vrienden te ontmoeten. We hebben ook ZZG Berg en Dal blij kunnen maken met een cabine’’, aldus Degger. Maandagmorgen werd de cabine in Berg en Dal geplaatst. zie de foto’s