19 april 2020

Bericht van Waterpeilen.nl: Droogte houdt voorlopig aan.

Sneeuwbedekking Alpen op 15 april 2020; de rode streepjeslijn is de grens van het stroomgebied van de Rijn
 

Het droge weer houdt in de stroomgebieden nog zeker een week aan en het is nu wel bijna zeker dat april een erg droge maand gaat worden, net als zes voorgangers uit de laatste 15 jaar (’07, ’09, ’11, ’13, ’15 en ’17). In de meeste van deze jaren volgde er in mei een weeromslag en viel later wel weer de normale hoeveelheid regen. Na de allerdroogste april uit de meet-reeks van de Bilt (2007) volgde zelfs de allernatste mei-maand. Het kan dus snel omslaan. In dit bericht leest u of de weermodellen al een weeromslag voorzien voor de komende periode. Verder in dit bericht een uitstapje naar de Alpen, waar nog aardig wat sneeuw ligt. Dit zal de komende maanden de Rijn van extra water voorzien, mits het niet als ‘sneeuw voor de zon’ verdwijnt.