9 april 2020

Kunstwerk Het Gezicht van Nijmegen op zijn eindbestemming.

Het Romeinse masker is aangekomen in Nijmegen

 Kunstwerk Het Gezicht van Nijmegen is woensdagmorgen op een ponton overgebracht naar zijn eindbestemming aan de Spiegelwaal op het eiland Veur Lent in Nijmegen. Het levensgrote Romeinse masker was dinsdag bij de scheepswerf in Millingen op een ponton getakeld. Vandaag volgde een boottocht naar Nijmegen. Kunstenaar Andreas Hetfeld werkte ruim een jaar aan het 6 meter hoge en 2,5 meter brede masker. Sinds april 2019 deed hij dat bij Shipyard Millingen. Het 4000 kilo zware kunstwerk werd door duwboot Hendrik naar Nijmegen gebracht. Omdat er van te voren al ruchtbaarheid aan was gegeven dat het masker aan het begin van de middag de Waalkade zou passeren en men bang was dat er teveel publiek bij elkaar zou komen, was de afvaart , op last van de autoriteiten, nu al om 08.30 uur. Zodoende was er weinig publiek op de kade. Met een grote kraan van Jenniskens werd het masker van de boot getakeld en op haar plek bij voormalig Fort Knotsenburg gezet. Bezoekers kunnen Het Gezicht van Nijmegen direct als uitzichtpunt gebruiken. Het beklimmen van de acht treden aan de binnenzijde van het kunstwerk moet een fraaie kijk bieden op de skyline van de Waalstad. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 1Adeel 2A