1 april 2020

Extra economische ondersteuning in gemeente Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal heeft vandaag (1 april) in overleg met de gemeenten in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid besloten tot extra economische maatregelen. Het gaat om ondersteuning voor ondernemers en inwoners die te lijden hebben onder de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gemeente Berg en Dal heeft besloten tot de volgende maatregelen:
1. Indien noodzakelijk mogen supermarkten ‘s nachts bevoorraden. Supermarkten hebben aangegeven dat hier voorlopig nog geen behoefte aan is.
2. Supermarkten mogen hun openingstijden op zon- en feestdagen verruimen naar doordeweekse openingstijden. In de gemeente mochten winkels op zon- en feestdagen geopend zijn van 08.00 tot 20.00 uur. Dat wordt nu van van 06.00 tot 22.00 uur.
3. De gemeente gaat coulant om met de verplichte aanwezigheid van ondernemers op de markten. Zo kunnen ondernemers zelf beslissen of ze wel of niet een standplaats op de markt innemen.
4. De gemeente verhoogt de betaaltermijn van facturen van de gemeente van 30 naar 60 dagen.
5. De gemeente schort invordering van gemeentelijke belastingen verder op tot 1 juni (dit was tot 1 mei). Hiermee volgen wij de lijn van de regio en creëren wij uniformiteit.
6. De zoektijd van jongeren bij aanvraag PW-uitkering wordt tijdelijk stopgezet.