25 maart 2020

Plofkraak geldautomaat in Kranenburg

foto Duitse Politie

In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 02.18 uur hebben onbekenden een geldautomaat laten ploffen in Kranenburg. (Einkaufszentrum “Am Grossen Haag”) Dit gebeurde op het parkeerterrein waar ook Aldi en de DM in Kranenburg zijn gevestigd. De schade is enorm. Dit is al het vijfde geval binnen twee dagen in deze grensregio. Volgens de Duitse politie zijn twee mensen op een brommer of scooter in de richting van Nederland gevlucht en wel via de Hettsteeg richting Groesbeek. Bij de achtervolging werd ook een helikopter ingezet, zonder resultaat. De politie vermoedt dat er nóg een dader bij betrokken was, die met een auto via de Hettsteeg is gevlucht. Het is nog niet bekend of er een buit is en/of hoe groot deze is. Foto: Politie