12 maart 2020

Afgelastingen ivm met het Corona virus.

Omdat het Corona virus intussen steeds erger gaat rondwaren, zijn er hier de volgende afgelasting binnen gekomen.

EHBO Ooij Persingen. De oefenavond van 12 maart, alsmede de volgende herhalingslessen gaat niet door.

De Avond van de Nijmeegse Sport op vrijdag 13 maart is afgelast. Hierbij volgt de gemeente Nijmegen het landelijke advies op om evenementen met meer dan 100 bezoekers niet door te laten gaan. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum voor het sportevenement.  

De Bastei: Afgelasting opening Verbeelding van de Waal

Stamppottenbuffet van KBO Ooij afgelast i.v.m. het Coronavirus Het bestuur van de KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie 50 +) heeft besloten dat het stamppottenbuffet van a.s. zaterdag 14 maart niet te laten doorgaan. De leden die zich hiervoor hadden aangemeld worden persoonlijk benaderd.  Of ook andere activiteiten moeten vervallen, zal nog besproken worden. Namen het bestuur. Bert Roodbeen.

Onthulling evacuatiemonument en opening wandelroute op 20 maart gaat niet door. De Nederlandse regering heeft verschillende maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Helaas treft dat ook de opening van het evacuatiemonument en de wandelroute.

Schoolvoetbal ’t Laag Afgelast. Gezien de ontwikkelingen/maatregelen met betrekking tot het COVID-19 (Corona virus) zoals vandaag (donderdag 12 maart 2020) gepresenteerd in Nederland, zijn wij helaas genoodzaakt om het Schoolvoetbal van woensdag 25 maart 2020 af te gelasten. Wij betreuren het ten zeerste deze beslissing te moeten nemen, maar willen geen risico’s nemen met de eventuele verspreiding van dit virus. Vooralsnog gaat de meisjes-editie van woensdag 1 april 2020 gewoon door. De jongens-editie zullen wij verplaatsen naar woensdag 8 april 2020. Mocht deze toch geen doorgang vinden door verdere ontwikkelingen, dan zullen wij dit zo snel mogelijk naar iedereen communiceren.

De Stevensloop die volgend weekeinde (21 en 22 maart) zou worden gehouden in Nijmegen, gaat niet door. Meer dan 8.500 hardlopers hadden zich ingeschreven voor de hardloopwedstrijd op zondag en de stadscross de avond ervoor.

Heb jij een afspraak in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen?  Let dan even goed op! Het ziekenhuis sluit vanaf vrijdag 13 maart alle poliklinieken. Dat meldt de Gelderlander. Het ziekenhuis doet dit om hun personeel te beschermen tegen het Corona-virus.  Het gaat om afspraken waar geen haast bij is. Spoedgevallen worden uiteraard wel geholpen maar alle andere afspraken worden gecanceld of telefonisch afgehandeld. Je leest er meer over op de website van de Gelderlander.

Carnavalsoptocht Leuth gaat niet door op zaterdag 21 maart

50e Poldermars Roodborstjes a.s. zondag afgelast. Bingo Roodborstjes 13 maart afgelast.

Spinningsensation Team Alpe Du’7 zaterdag 21 maart afgelast.

Carnavalsoptocht Deurzakkers Ooij op 22 maart afgelast.

De dorpsbijeenkomst op 25 maart in Berg en Dal is geschrapt. In dorpshuis Kerstendal  stond  een inwonersbijeenkomst over de dorpsagenda op de agenda.

De kerkdienst van zondag 15 maart a.s. in de kleine Bartholomeuskerk in Beek gaat niet door. De diensten in de Ontmoetingskerk en de Maranathakerk in Nijmegen gaan wel door.

De show van DRIES in Grand Cafe De M’ooije Waard gaat helaas niet door in verband met de aangekondigde aanvullende maatregelen vanuit het RIVM rond het COVID-19 virus. Er wordt gezocht naar een vervangende datum in het najaar. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Ticketkopers zijn via mail op de hoogte gebracht. Reeds gekochte tickets blijven geldig.