9 maart 2020

Kinderrevalidatiespeeltuin geopend in de St. Maartenskliniek te Ubbergen.

Dr. Gert van Enk van de St. Maartenskliniek (links) en bestuurder Theo Schipper van de Stichting Mijn Liefste wens

De nieuwe kinderrevalidatiespeeltuin in/bij de Sint Maartenskliniek te Ubbergen is maandagmorgen feestelijk geopend. Het is een speelwalhalla geworden voor (revaliderende) kinderen van de Sint Maartenskliniek. De feestelijke oplevering gebeurde  samen met Stichting “Mijn Liefste Wens”, die er ook al voor gezorgd hebben dat er iets dergelijks is gekomen bij het Radboudziekenhuis en het CWZ in Nijmegen. Deze Stichting ondersteunt projecten van ziekenhuizen in Nijmegen om de zorg voor kinderen aangenamer te maken.  Bij de opening waren ook de peutergroepen en hun ouders aanwezig en het was gelijk al een drukte van belang met een kakofonie aan kindergeluiden. De speeltuin is geschonken door de Stichting Mijn Liefste Wens en dit was het begin van de samenwerking met de Sint Maartenskliniek. Met de komst van de speeltuin vinden therapieën ook in de buitenlucht plaats. Een van de peuters hing bestuurder Theo Schipper van de Stichting de burgemeestersketting om, waarna hij benoemd werd tot de burgemeester van de speeltuin.  De Stichting Mijn Liefste Wens kan overigens nog heel veel donateurs gebruiken of wordt vriend van de Stichting. zie de foto’s.