2 februari 2020

Kranich Orden voor de “Euregio-Realschule” Kranenburg (Dld)

Burgemeester Steins reikt de Kranichorden uit aan directeur Ulrich Falk (r) en Martin Nienhaus van de schoolsponsorvereniging

De “Euregio-Realschule” Kranenburg (Dld),  heeft zondagmorgen onder grote belangstelling van vele carnavalsverenigingen uit Nederland en Duitsland, in het Bürgerhaus te Kranenburg (Dld),  de hoge Kranich Orden van de Kranenburgse carnavalsvereniging de Krunekroane in ontvangst genomen voor hun Europese grensoverschrijdende werk. De school is o.a. tweetalig. Er wordt les in het Nederlands en het Duits gegeven. Dit gebeurde nadat de vele prinsen en hun gevolg, alsmede de diverse genodigden in de kelder van het Bürgerhaus gezamenlijk hadden ontbeten. Spreker daar was o.a. Piet Janssen van de Stichting “Groesbeek Airborne Vrienden”  die vorig jaar de Kranichorden had gekregen. Vervolgens werd het gezelschap ontvangen in de grote zaal van het Bürgerhaus, waar de officiële uitreiking plaats vond aan directeur Ulrich Falk en Martin Nienhaus van de schoolsponsorvereniging, door burgemeester Günter Steins van de gemeente Kranenburg. Deze Kranichs Orden werd voor de 31e keer uitgereikt.  zie de foto’s deel 1;  deel 2