26 januari 2020

Boot schilderen t.b.v. ENERGY 4 ALL.

Max (links) in de boot met een deel van zijn “Crew”.

Max Wagenaar, docent aan het montessoricollege in Groesbeek,  schreef het volgende: In 2017 zijn we hier op het montessoricollege,  tijdens de lessen “metaaltechniek” en “metaal bewerken” begonnen met een heel groot project, namelijk het bouwen van een motorboot. Zelf wist ik ook niet dat het zover zo komen maar enkele weken geleden zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Al het laswerk is klaar, de besturing is nogmaals aangepast, de motor loopt prima en ook de keerkoppeling functioneert perfect.  Zelf, als docent / coach van deze jongens, heb ik alleen de kiel van de boot gelast. Want het is toch wel een belangrijk dat deze waterdicht is .  Verder heb ik me niet meer bemoeid met de voortgang en de bouw. Alles is in de afgelopen 3 jaar door de jongens verzonnen, gezaagd, bedacht, gelast, opgebouwd en weer afgebroken en veranderd. Daarbij hield ik me aan de zijlijn en heb alleen, waar nodig,  advies gegeven en gecoacht. Meerdere leerlingen uit verschillende schooljaren ( ongeveer 25 leerlingen)  hebben aan de boot gewerkt. Zelfs na schooltijd en ook tijdens de schoolvakanties waren er regelmatig leerlingen te vinden in Lokaal 15 van het montessori-college in Groesbeek. Afgelopen tijd werd er gesproken wat te doen met de boot als deze klaar is. Zelf heb ik een neefje die lijdt aan een stofwisselingsziekte. Samen met de jongens hebben we besloten, dat als de boot klaar is, we deze tijdens de tewaterlating willen   gaan verkopen middels een veiling en de opbrengst gaat dan naar de stichting Energy 4 all voor onderzoek naar een medicijn. Maar dan moest de boot wel eerst geschilderd worden. Dit is afgelopen zaterdag 25 januari gebeurd . In samenwerking met de Stichting hebben patiëntjes, ouders , broertjes en zusjes , familieleden en bekenden, maar ook leerlingen die hier op school hebben gezeten en speciaal voor deze gelegenheid terug naar school kwamen, de boot prachtig op hun eigen manier, geschilderd. Het was een hele geslaagde middag, vol gezelligheid en ook heel veel aandacht van de media. De boot is nog steeds  live te bewonderen tijdens de open avond op 13 februari van 18.00 tot 21.00 uur. De datum van de tewaterlating en veiling  wordt natuurlijk ruim van te voren bekend gemaakt . Trots ben ik niet alleen op het resultaat, maar ook op de leerlingen die dit voor elkaar hebben gekregen . Montessori Groesbeek , verbaas jezelf , maar ook zeker anderen !!!!  Max Wagenaar.  zie de foto’s