15 januari 2020

Bewoners en Havo pleiten voor maximaal 50 km op de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen

Inspraakronde Nieuwe Ubbergseweg

Woensdagavond 15 januari konden mensen inspreken tijdens de vergadering van (een deel) van de gemeenteraad van Nijmegen. Daar werd o.a. ingesproken door een bewoner van de Nieuwe Ubbergseweg en Mignon Schoffelmeer, beleidsmedewerker van havo Notre Dame des Anges in Ubbergen. Het is gevaarlijk voor fietsers, bromfietsers en voetgangers op de Nieuw Ubbergseweg, de N325, waar auto’s met 80 kilometer per uur mogen rijden. Die snelheid moet omlaag, vinden omwonenden, havo Notre Dames des Anges en ook een meerderheid van de Nijmeegse politiek.  De bewoner pleitte o.a. voor minder geluid, gezondheid en veiligheid op dat stuk weg door er 50 km van te maken en de vertegenwoordigster van de Havo pleitte voor een veiliger oversteek, op de plek waar dagelijks ongeveer 300 havoscholieren moeten oversteken. De gemeenteraad gaat nu bij de Provinciale Staten (De provincie Gelderland is beheerder van de Nieuwe Ubbergseweg)  pleiten om de maximum snelheid naar beneden te brengen, of misschien wel de bebouwde kom grens een flink stuk te verleggen. Dan zou de maximum snelheid vanzelf 50 kilometer per uur worden. De weg en het kruispunt zijn 3 jaar geleden geheel gereconstrueerd en de bewoners hebben geluidsisolatie gekregen. zie het artikel in de Gelderlander.