17 december 2019

Zuid-Afrikaans koor in Cosmas en Damianuskerk

Zuid-Afrikaans koor in Cosmas en Damianuskerk

Maandag 16 december gaf het Potchefstroomse Universiteitskoor uit Potchefstroom (Zuid-Afrika), een groot concert in de kerk van Cosmas en Damianus aan de Pannenstraat in Groesbeek. Het koor stond onder leiding van zijn dirigent Kobus Venter. Het koor reisde 3 weken lang door Europa, en eindigt deze keer Groesbeek, alvorens weer terug te vliegen naar Johannesburg. In Nederland verblijft het koor een aantal dagen ( na Bemmel) in Groesbeek en  overnacht bij gastgezinnen. Het koor  verzorgde een geweldig optreden in de kerk, waarbij ze een aantal keren van plaats verwisselden en ook voor de zijbeuken van de kerk kwamen zingen. De kerk zat helemaal vol  en ze waren het daverende applaus meer dan waard.