15 december 2019

Adventsoptocht in Groesbeek

Grote opkomst bij de lampionnenoptocht in Groesbeek.

De gezamenlijke kerken, de oudercommissie van kindercentrum De
Kabouterhoeve en de Toffe BSO en de Wintermarkt organiseerden op zaterdag 14 december een lampionnenoptocht in Groesbeek. De
kinderen kwamen vooraf, meestal met ouders of grootouders met hun eigen lampion naar naar de Cosmas en Damianus kerk aan
de Pannenstraat. In de kerk werd gestart met met een mooi adventsverhaal en daarna liepen ze gezamenlijk, met “Maria en Jozef” voorop door het dorp naar de Protestantse kerk. Daar zongen ze allemaal samen een
paar kerstliedjes, Na afloop was er op de Wintermarkt voor alle kinderen een kopje warme chocomel met iets lekkers erbij. Voor de ouders was er glühwein. De kinderen waren in grote getale aanwezig. Zie de foto’s deel 1;   deel 2