13 december 2019

Lange raadsvergadering in Berg en Dal

Op het terrein bij deze villa zou de uitkijktoren terug moeten komen.

Donderdag 12 december was er een zeer lange raadsvergadering van de gemeente Berg en Dal. Zo lang zelfs, dat het geplande afscheid van raadslid Rob Verheijen, dat voor donderdag gepland stond, pas op vrijdag 13 december gehouden kon worden. In ieder geval werd er deze avond langdurig gesproken over de uitkijktoren, welke jarenlang geleden op de Sterrenberg gestaan heeft en daar vervolgens verdwenen was, nadat de nieuwe eigenaar van het terrein, RAF Terwindt, toestemming had gekregen om daar te bouwen, maar waarbij tevens was afgesproken, dat de uitkijktoren op het terrein zou blijven c.q. herbouwd zou worden, waarbij deze 1x per maand zou worden opengesteld. Helaas is de toren bij de opslag bij een oud-ijzerhandelaar verloren gegaan. Wel zal er een nieuwe gebouwd gaan worden alleen blijft de vraag over, waar dat moet gebeuren. Men is van mening dat afspraken nagekomen moeten worden en dat dit op het terrein van Terwindt moet komen. Voorlopig is er nog geen beslissing genomen. Zie artikel in de Gelderlander.  zie de foto’s van de raadsvergadering.