30 november 2019

Opening nieuwbouw en permanente expositie Afrikamuseum in Berg en Dal.

Wethouder Annelies Visser is een van de toehoorders in het Afrikamuseum.

Wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal was vrijdagmiddag 29 november aanwezig bij de opening van de nieuwbouw van het Afrikamuseum in Berg en Dal waar tegelijkertijd de permanente tentoonstelling ” Inspirerend Afrika” geopend werd.  Het openingsprogramma ging van start met een optreden van de van oorsprong Afrikaanse violiste Schauntell Baumgard en DJ Laicery Shawn, gevolgd door een welkomstwoord van Stijn Schoonderwoerd, directeur Nationaal museum van Wereldculturen. Daarna volgde nog een toespraak van schrijver Kiza Magendana en een optreden van cabaretier Mo Hersi. Hierna konden de gasten de tentoonstelling gaan bekijken in de geheel vernieuwd tentoonstellingsruimte. Kunstenaar Charles Mensach gaf een performance en ging in dialoog met bezoekers. zie de foto’s.