10 november 2019

Erik de Zwart opent clubruimte modelspoorbanen in Ooij.

Erik de Zwart

Radio- en TV presentator Erik de Zwart deed zaterdagmorgen 9 november de officiële openingshandeling van de nieuwe clubruimte van de Vereniging Spoorgroep Zwitserland in dorpshuis de Sprong te Ooij. Erik de Zwart is, zoals hij zelf zegt, ‘treingekkie’ en modelspoorliefhebbers helpen elkaar en daarom was hij ook naar Ooij gekomen.  De Vereniging Spoorgroep Zwitserland (VSZ) verhuisde in februari van dit jaar naar dorpshuis de Sprong te Ooij en vanaf die tijd bouwden de leden hun Zwitserse smalsporen op in de kelder van het dorpshuis. En zaterdag kon alles aan het publiek getoond worden, dat in grote getale verscheen, waardoor niet iedereen tegelijk de kelder in kon. En natuurlijk vertelde Erik de Zwart ook over zijn eigen hobby. In zijn tuin rijden de treinen buiten rond en heeft hij sinds enkele weken een nieuwe website: een soort Netflix en Blendle tegelijk voor internationale treinhobbyisten. De site 24trains.tv.  De leden van de modelspoorbouwclub zelf maakten onder grote belangstelling o.a. live Zwitserse huisjes en boompjes boven in de Sprong, waar de bezoekers konden smullen van het grote aanbod. Meer weten over de Vereniging Spoorgroep Zwitserland? Ga  naar spoorgroepzwitserland.nl foto’s volgen nog.