9 november 2019

Sint Maartenoptocht in Beek

Het verhaal van Sint Maarten wordt opgevoerd door leerlingen van groep 8 in Beek

De vervroegde Sint Maartensoptocht ( drie dagen voor de echte Sint Maarten)in Beek was vrijdagavond een groot succes. Er was een grote opkomst! Veel ouders en kinderen liepen, nadat ze eerst op het terrein voor ’t Höfke bijeen gekomen waren, mee in de optocht door het dorp onder muzikale begeleiding van KNA-galm en St. Maarten te paard voorop.  Op het veld bij ’t Höfke werd door de leerlingen van groep 8 van basisschool de Biezenkamp een toneelspel opgevoerd zoals het verhaal van Sint Maarten geweest zou kunnen zijn. Sint Maarten zelf kwam te paard en deelde zijn mantel met de “verstoten” zwerver uit het verhaal.  De werkgroep Sint Maarten wil alle vrijwilligers bedanken die mee hebben geholpen: de verkeersregelaars, Annemarie Hendriks, de touw-ploeg, KNA-Galm, de volksomroeper, de bedelaar, Sint Maarten te paard en Daphne en paard Brave, Nico de Witt voor de chocolademelk, de chocolademelkploeg, de oudercommissie van Ollikido en Peutergroep , brouwerij Maallust Biezenkamp en alle anderen, en natuurlijk alle mensen langs de route die hun huis zo sfeervol verlicht hebben! Tot volgend jaar. zie de foto’s