28 oktober 2019

Onderhoudsdag op de Speulplek in Ooij.

De Ooijse Speulplek

Beste Speulplek liefhebbers, we hebben goed en slecht nieuws dit maal. Het goede nieuws is dat we weer een gezellige onderhoudsdag organiseren waarbij we iedereen die meehelpt zullen trakteren op een heerlijke lunch.
Het onderhoudsteam vraagt hulp bij de laatste klussen van dit jaar en daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen op zondag 10 november tussen 11 uur in de ochtend en 3 uur in de middag. We willen die dag ook graag een gezellige lunch voor alle harde werkers verzorgen. Mocht je het leuk vinden om 10 november een uurtje of meer de handen uit de mouwen te steken en lekker buiten bezig te zijn dan horen wij het graag, meld je aan via speulplek@gmail.com

 

We willen die dag
a. Randen van paden afsteken en onkruid schoffelen
b. Boomhutten herstellen
c. Bomen opsnoeien
d. Vlindertuin wieden en winterklaar maken
e. 5 nieuwe fruitboompjes planten
f. Boomstammetjes ingraven in de arena
g. Verzorgen van een lunch

En dan het slechte nieuws, zowel Marieke als Jory gaan de Speulplek werkgroep verlaten en dat betekent dat er niet veel mensen over blijven, namelijk alleen Kasper en Mendy die heeft aangegeven dat ze wil gaan starten. Dus wie o wie komt de werkgroep versterken? Als zich niemand meldt zit de kans erin dat wij de Speulplek terug zullen geven aan de gemeente. Wat zijn de taken als vrijwilliger?

Taken vrijwilligers Speulplek

1. Jaarlijks subsidie aanvragen bij de gemeente
2. Notuleren van vergaderingen
3. 2x per jaar een nieuwsbrief maken
4. Organiseren en vrijwilligers werven voor St. Maarten
5. Organiseren en vrijwilligers werven voor de seizoensopening april/mei
6. Organiseren en vrijwilligers werven voor het paaseieren zoeken
7. Vergadering voorbereiden en agenda uitdoen
8. Contact onderhouden met de gemeente, aanspreekpunt zijn
9. Financieel overzicht maken en een financieel plan maken voor het komende jaar
10. Subsidies aanvragen voor nieuwe plannen
11. Mail bijhouden en beantwoorden
12. Facebook pagina bijhouden
13. Website beheren
14. Ondersteuning bij het uitvoeren van eigen/nieuwe plannen.
15. Wensen zijn nog: voedselbosje aanleggen, meer schaduw, nestschommel, pipowagen, meer samenwerking met KION………………………….vul maar in!


Hoeveel tijd kost mij dit?
Dit is erg afhankelijk van de hoeveelheid mensen die in de werkgroep zitten. Op dit moment komen we ongeveer 1 maal per maand bij elkaar, in de zomer niet en in december meestal ook niet. Overleg duurt maximaal 1,5 uur. Met 6 mensen in de werkgroep is het een makkie, met minder is het best een klus šŸ˜‰

Ook hiervoor geldt: meld je aan via Speulplek@gmail.com

Groeten, Kasper, Jory en Marieke en Piet. (Piet Verriet is het aanspreekpunt)