18 oktober 2019

Themamiddag “Zelfredzaamheid” in Ooij

Thermamiddag in de Sprong

Voor alle geïnteresseerden uit Ooij, Beek, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn organiseerde Wmo -Adviesgroep Berg en Dal en KBO Ooij op donderdag 17 oktober 2019 een bijeenkomst met als thema: “Zelfredzaamheid” in dorpshuis de Sprong te Ooij.
Zelfredzaamheid is het vermogen van mensen om zichzelf te redden met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg. Door versterking van zelfredzaamheid kan zorg of intensivering van zorg worden uitgesteld. Mede door de hervormingen in de langdurige zorg, is het een actueel thema. Na de opening door Miek Dodemont van de WMO groep  speelde de theatergroep “Theducater” op een cabaretachtige manier samen met en voor de zaal twee onderwerpen over zelfredzaamheid. Daarna volgde er een discussie. Aan de panelleden van Wmo en de acteurs van Theducater kon men vragen stellen en met hen van gedachten wisselen over het onderwerp zelfredzaamheid. Ongeveer 40 belangstellenden waren naar deze themamiddag gekomen.