7 oktober 2019

Kermiszondag in Leuth 2019

Koningspaar Wilfried en Amanda na de installatie.

De zondag van de Leuthse kermis ging niet zoals gebruikelijk van start met een rondgang door het dorp met muziek van D.E.S, waarbij het koningspaar Mandy en Melvin, alsmede het nieuwe  aanstaande koningspaar Wilfried en Amanda van Eck  en het keizerspaar Marian Jansen en haar man Jack Hermsen van huis werden gehaald, maar gewoon met de gezamenlijke aanvang in dorpshuis de Vriendenkring. Het weer was namelijk te slecht voor een rondgang . DES maakte muziek in de Vriendenkring en daar werd gevendeld.  Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Nelson Verheul aanwezig. Eerst werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het koningschieten bij de jeugd en de volwassenen, waarna drie jubilarissen werden gehuldigd. Daarna vond de wisseling van het koningspaar plaats. De oude koningin Mandy maakte plaats voor de nieuwe schutterskoning Wilfried van Eck, die ter plaatse, onder de klanken van het Wilhelmus, geïnstalleerd werd. ’s Avonds was het koningsbal met muziek van NOAH. Zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3;   deel 4;