4 oktober 2019

Tweede Kamerlid bezoekt School’s Cool in Breedeweg.

Bijeenkomst School’s Cool in Breedeweg.

Vrijdagmorgen was er een bijeenkomst van School’s Cool van Forte Welzijn Berg en Dal in De Körf te Breedeweg. Naast de aanwezigheid van wethouder Irma van de Scheur was er ook bezoek van Tweede Kamerlid Paul Meenen aan Forte Welzijn. Hij kreeg informatie over de activiteiten van School’s Cool. Vrijwillige mentoren begeleiden kinderen met de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. School’s cool niet alleen maar voor het verbeteren van de schoolresultaten is, maar ook voor het bevorderen van het welbevinden van de jongere. Fijn dat we zoveel betrokken vrijwilligers hebben in Berg en Dal!

Wat is het?

School’s cool zorgt voor een goede match tussen scholieren en mentoren. De mentoren geven op vrijwillige basis extra steun aan  scholieren tijdens hun schoolcarrière, bij voorbeeld de overgang van het basis- naar voortgezet onderwijs. De mentoren komen één keer per week maximaal anderhalf uur bij de leerling thuis. Zij zorgen ervoor dat de leerling door individuele coaching zijn schoolcarrière goed doorloopt en daardoor meer kans heeft op betere leerresultaten.