24 september 2019

Dode karpers in de Sluiskolk te Leuth

De dode karpers in de Sluiskolk.

In de Sluiskolk, nabij de Driedijk aan de Erlecomsedam te Leuth drijven een tiental dode karpers. Andere nog levende karpers komen regelmatig aan het oppervlak om naar lucht te happen. Misschien zijn er visclubs die de rest nog kunnen redden? Volgens een medewerker van Staatsbosbeheer blijven de dode karpers liggen voor de vogels, maar de visverenigingen mogen de nog levende vissen gaan redden. Wie o wie? ANTWOORD: Twee weken geleden heeft Hengelsport vereniging De Zeelt, na melding van een passant over dode vissen en in nood verkerende vissen, samen met de Boswachter een reddingspoging gedaan. Met de beschikbare middelen hebben we getracht de vissen te vangen en over te zetten naar het grotere water De Kaliwaal. Helaas hebben we maar een enkele vis kunnen overzetten, de diepe slip laag zorgde er voor dat we de vissen die er nog zwommen niet te pakken kregen. Tot onze spijt hebben we niet meer kunnen doen. J. van den Brink HSV De Zeelt