20 september 2019

Korfbalduel SVO tegen de Korfrakkers uit Erp in Ooij.

Een punt voor SVO korfbal tegen de Korfrakkers.

Donderdag 19 september was een spannende dag voor SVO korfbal in Ooij.  Loting koppelde eersteklasser SVO voor de tweede ronde van het bekertoernooi aan topklasser De Korfrakkers uit Erp, de beste ploeg van Nederland. De leden van SVO korfbal zagen een dergelijke wedstrijd als bij het voetbal. SVO tegen Ajax, zoiets zou het zijn. Het werd een mooie wedstrijd waarbij de klasse van de Korfrakkers toch wat beter was. Het werd 9-18 op het korfbalveld van SVO. zie de foto’s deel 1;  deel 2.

Nadat het eerste van SVO 12 september de eerste bekerronde had overleefd, stond op 19 september de tweede wedstrijd gepland. Uit de loting bleek dat de landskampioen De Korfrakkers uit Erp de Ooij zou bezoeken. Dit gaf een tegenstrijdig gevoel. Aan de ene kant geweldig om zo’n grootmacht te mogen verwelkomen, maar aan de andere kant werd de kans om door de gaan naar de derde ronde kleiner. Toch vastberaden om Ooij te trakteren op een mooi potje korfbal, begon SVO aan de voorbereiding. Helaas moesten we twee ervaren basisspelers, Kyon en Mariska, missen wegens vakantieplannen. Het team werd aangesterkt door Bibi en Fleur uit het tweede en Marlijn en Marit uit de B1.

SVO begon wat timide aan de wedstrijd en al gauw konden De Korfrakkers uitlopen tot een 1-7 voorsprong in de dertiende minuut. Na een paar mooie combinaties wist SVO toch nog wat mooie goals te scoren en bracht de score op 4-11 in de rust. Na een goede bespreking in de rust werd het veld weer betreden. En deze bespreking had goed geholpen, want SVO kwam steeds lekkerder in de wedstrijd. Ondanks dat de score nooit dichtbij genoeg bij die van De Korfrakkers kwam om er een spannende wedstrijd van te maken, wist SVO goede tegenstand te bieden. Hierdoor kregen de wissels ook een kans om mee te spelen met de wedstrijd. Na het eindsignaal stond het scorebord op 9-18. Een prachtig resultaat voor deze bijzondere wedstrijd. Helaas is SVO nu wel uit de bekercompetitie, maar is een ervaring rijker. De wedstrijd heeft zelfs de krant gehaald. En met de prima eindstand van 9-18 was het vooraf geregelde scorebord dat boven de twintig kon tellen achteraf toch niet nodig!