19 september 2019

International Liberation Choir in de kerk aan de Groesbeek.

International Liberation Choir

Woensdagavond 18 september was het International Liberation Choir met het “HERDENKINGSCONCERT 75 JAAR MARKET GARDEN”  in de Kerk aan de Groesbeek in Groesbeek. Dit was een van de drie concerten die in Nederland gegeven worden. Een speciaal herdenkingsconcert ter herinnering van 75 jaar Operatie Market Garden door een internationaal gelegenheidskoor, samengesteld uit 32 zangers en zangeressen uit betrokken landen (o.a. Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland). Het klassieke repertoire dat tijdens deze avond ten gehore werd gebracht is eveneens afkomstig van diverse componisten, verspreid over landen die betrokken waren bijWO2. Van de prachtige muziek is één werk speciaal voor deze bijzondere gelegenheid gecomponeerd. Het speciale koor staat onder leiding van dirigent en componist Peter Leech (zoon van een veteraan). Leech heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij dirigeerde verschillende koren verspreid over de hele wereld. Momenteel is hij ook als docent verbonden aan de Cardiff University of Music in Wales. Het concert werd druk bezocht. Zie de foto’s.