16 september 2019

Mevrouw Annie Peters-Wullings 100 jaar

Maandag 16 september wierde mevrouw Annie Peters-Wullings, wonende in “De Bosrand” (bij de Vijverhof) in Berg en Dal haar 100e verjaardag. Reden voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente  Berg en Dal om haar te komen feliciteren. Hij had een prachtig bloemstuk namens de gemeente meegebracht. Mevrouw Peters werd deze dag omringd door veel van haar kinderen, kleinkinderen en een van de achterkleinkinderen.

Mevrouw Peters is geboren op 16-09-1919 in de wijk Hees te Nijmegen. Daarna verhuisde ze naar de Observantenstraat in de Benedenstad. Hier heeft ze tot haar trouwen gewoond. Ze komt uit een gezin (inclusief haarzelf) van 8 kinderen: Antoon, Eve, Herman, Gerrie, Wim, Theo, Annie en Marie. Ze heeft in de Benedenstad in een danscafé haar man Piet leren kennen. Ze zijn op 30 maart 1939 verloofd en op 5 april 1939 getrouwd. Piet zat bij de marechaussee en vanwege zijn werk zijn ze naar Hoek van Holland vertrokken. Na wat omzwervingen zijn ze naar Nijmegen teruggekomen waarna Piet zijn vaderland moest gaan verdedigen. Samen hebben zij 4 kinderen (meiden) gekregen: Diny, Ans, Marijke en Cilia. Toen ze in verwachting was van hun 1e kind Diny is Piet gevangengenomen en naar Duitsland getransporteerd. Na enkele jaren is hij gewond naar huis teruggekeerd. Hij had toen zijn 1e kind Diny nog nooit gezien. Ze woonden toen op een bovenwoning op de Van ’t Santstraat 64 in Nijmegen. Omdat Piet heel slecht ter been was en daardoor geen trappen meer kon lopen, zijn ze verhuisd naar een benedenwoning ook in de Van ’t Santstraat nummer 15. Haar hobby’s waren haken, breien en kaarten. Ook breidde ze tijdens de oorlog voor anderen. Hiervoor kreeg ze dan weer bonnetjes. Die gebruikte ze weer om hiermee eieren en boter te kopen. Hier heeft ze eerst nog langere tijd voor haar moeder gezorgd tot die stierf en later nog voor haar vader. Ze heeft nu 6 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. Nu vindt ze kaarten en bingo nog steeds erg leuk om te doen. Ze woont nu ook weer op nummer 15.