15 september 2019

Verlate “Veteranendag” voor gemeente Berg en Dal.

De veteranen op het bordes van het gemeentehuis

Ongeveer 100 veteranen zijn zaterdag in het gemeentehuis van Berg en Dal te Groesbeek bijeen geweest voor een verlate “Veteranendag”. De gemeente Berg en Dal gaf dit jaar een heel andere invulling aan de Nationale Veteranendag. ,,Normaliter worden de veteranen ontvangen in het Bevrijdingsmuseum nu Vrijheidsmuseum , maar vanwege de nieuwbouw was het museum helaas niet beschikbaar’’, aldus burgemeester Slinkman in zijn toespraak tot de veteranen, die daar al of niet met partner of begeleider aanwezig waren. ,,Daarom hebben wij besloten het te doen tijdens de herdenking van 75 jaar Market Garden. Wij,  als gemeentebestuur zijn jullie erg dankbaar wat jullie gedaan hebben, vaak ver van huis . Nogmaals: dank je wel ,’’ aldus Slinkman.  De veteranen , waarvan de oudste , dhr. Küsters, zeer binnenkort 100 jaar wordt, werden in het gemeentehuis getrakteerd op koffie of thee en diverse drankjes, terwijl ze rond etenstijd konden genieten van een “blauwe hap” zoals dat in het leger genoemd werd. Na de maaltijd ging het gehele gezelschap, na het maken van een foto op het bordes, naar het marktterrein, waar ze de gehele avonds konden genieten van de door de gemeente georganiseerde taptoe t.g.v. de 75e herdenking van de bevrijding. Ieder kreeg een plaid voor de kou, zodat de ze het niet koud zouden krijgen. zie de foto’s