15 september 2019

Binnenkort feestelijke opening vernieuwde bieb in Beek.

De nieuwe bieb in Beek

De bibliotheek in Beek-Ubbergen is helemaal vernieuwd. Wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal  verricht op woensdag 25 september om 14.30 uur de officiële opening. Iedereen is welkom om de feestelijke opening mee te vieren. De vernieuwde bibliotheek is sinds kort op de begane grond van het Kulturhus in Beek-Ubbergen heeft een frisse, open uitstraling. Aan de ‘leesbar’ kunnen bezoekers met een kopje koffie rustig lezen. Kinderen kunnen lekker struinen in het ‘boekenbos’. Wethouder Annelies Visser opent samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid, de vernieuwde bieb. Kinderen kunnen tussen 14.00uur en 16.00 uur capriolen uithalen tijdens een circusworkshop of gekke foto’s maken met een greenscreen. Beide workshops zijn gratis. zie de foto’s.

 

 

Pauline Dircks, programmamaker van Bibliotheek Beek-Ubbergen: “Het is een prachtige plek om onze activiteiten te organiseren, zoals voorleesactiviteiten of de DigiDemo 50+. Vijftigplussers kunnen tijdens deze gratis demonstraties kennismaken met digitale technieken, zoals Virtual Reality.”

De bibliotheek is toegankelijk als het Kulturhus is geopend. Dit betekent dat bibliotheekleden doordeweeks in ieder geval tot 19.00 uur materialen kunnen lenen en weer terugbrengen. Van maandag – woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is personeel aanwezig om bezoekers te woord te staan. Dit geldt ook voor de vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur wordt de bibliotheek bemand door vrijwilligers. Op zaterdag en zondag is de bieb gesloten. Meer informatie staat op www.obgz.nl/openingstijden.