12 september 2019

Wethouder Sylvia Fleuren ontvangt lesboekje Berg en Dal in oorlogstijd

Nadat het boekje is aangeboden. v.l.n.r. achter: Suzanne, Sylvia en Lotte. Voorste rij Maud, Stan en Noud.

In het kader van de herdenkingsactiviteiten 75 jaar vrijheid heeft het Vrijheidsmuseum in opdracht van de gemeente Berg en Dal lesmateriaal ontworpen voor de groepen 8 van basisscholen uit de gemeente. Het lesboekje dat tot stand is gekomen en ontworpen door Suzanne, behandelt het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, leven in bezet gebied, Operatie Market Garden, evacuatie van de gemeente Berg en Dal, het Rijnlandoffensief en de bevrijding. In september staan er in de gemeente Berg en Dal een groot aantal evenementen gepland die 75 jaar Operatie Market Garden herdenken. Eén van deze herdenkingsactiviteiten is de dropping van circa 1.300 parachutisten op woensdag 18 september (tussen 10.00-15.00 uur). Ter voorbereiding op deze herdenking krijgen de leerlingen op school les uit het lesboekje Berg en Dal in oorlogstijd. Om stil te staan bij dit educatieve product, is op donderdag 12 september het lesboekje namens het Vrijheidsmuseum aangeboden aan de wethouder van de gemeente Berg en Dal, Sylvia Fleuren, basisschooldocente Lotte van Roosmalen en Noud, Maud en Stan,  leerlingen van basisschool Op De Horst in de Horst.