10 september 2019

Piet en Marietje van der Zwaluw 60 jaar getrouwd

Piet en Marietje van der Zwaluw met burgemeester Mark Slinkman.

Piet(85) en Marietje (81) van der Zwaluw-Wieleman uit Millingen aan de Rijn waren op 9 september 2019 60 jaar getrouwd. De huwelijksvoltrekking vond plaats in het gemeentehuis te Beek en drie dagen later op 12 september vond het kerkelijk huwelijk plaats in de kerk in Millingen aan het altaar dat Piet zelf mee had gebouwd. Daarna werd feestgevierd in het Jachthuis te Kekerdom. Op maandag  9 september kwam burgemeester Mark Slinkman bij hen op bezoek met een bloemstuk namens de gemeente  en een kopie van hun trouwakte om hen te feliciteren met deze belangrijke gebeurtenis. Piet begon zijn werkzame leven, nadat hij de ambachtsschool had doorlopen als timmerman. Eerst bij Broekman timmerbedrijf, gevolgd door de timmerbedrijven van Mulders en van Laak.  Hij ontmoette Marie in 1956 tijdens het nieuwjaarsbal in de “Droge Tent”. Marietje begon na haar schooltijd te werken op de Sint Maartenskliniek in Ubbergen, waarna ze een opleiding ging volgen als gezinsverzorgster. Op haar bromfiets heeft ze in die tijd vele gezinnen in de gemeente Ubbergen bezocht waar ze haar werk als gezinsverzorgster deed. Na hun huwelijk gingen ze op het Jachthuis in Kekerdom wonen, waar hun beide kinderen Petra en Frank werden geboren. In 1968 verhuisden ze naar het geboortehuis van Piet aan de Crumpsestraat, dat vervolgens door Piet geheel werd verbouwd tot het “juweeltje” dat het nu is. Beide echtelieden hebben een sportief leven geleid. Piet werd in 1948 actief lid van de kunstrijwielvereniging in Millingen en bleef actief tot 1973. Ook Marietje heeft aan “eenwielrijden” gedaan maar daarbij was ze ook actief bij het gymmen, volleyballen en zwemmen. Piet ging in 1949 voetballen en bleef actief tot zijn 51 jaar. Intussen is hij al 70 jaar lid van de voetbalclub. Daarbij is hij ook al 70 jaar lid van de bouwvakbond. Dat hij timmerman was, kwam erg goed uit want intussen had hij al twee keer de tap in het clubhuis van de voetbalvereniging verbouwd. Verder bouwde hij 12 prijzenkasten voor MVV en deed hij werkzaamheden in de sporthal en in heel de Ooijpolder. Met zijn kunstrijwielvereniging heeft hij diverse plaatsen bezocht tot aan Amsterdam, waar ze een optreden hadden in het Concertgebouw. Maar het noodlot sloeg toe en het repetitielokaal brandde af. Inclusief de fietsen. Millingen werd wakker geschut, zoals Piet zei. Iedereen hielp vervolgens op financieel gebied, terwijl bedrijven machines ter beschikking stelden om nieuwe producten te maken. Voor Piert zijn grootste klus ooit, maar alles kwam weer goed. Het is een stuk van zijn leven geworden. Intussen zijn ze niet meer zo actief en staan veel mensen klaar om hen te helpen. Marietje, die ook nog 14 jaar in het Gasthuis in Millingen heeft gewerkt, houdt erg van bloemen en doet veel in de tuin. Samen hopen ze nog lange tijd in het “Zwaluwnest” in Millingen aan de Rijn te kunnen blijven wonen. A.s. zaterdag vieren ze het grote feest in de Vriendenkring te Leuth. Van harte proficiat!