10 september 2019

An en Piet Verbeet-Jillissen uit Beek 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Mark Slinkman met het jubilerende echtpaar Verbeet.

Op maandag 9 september 2019 waren An (87) en Piet (91) Verbeet-Jillissen uit de Meidoornstraat in Beek 65 jaar getrouwd. Dat huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis te Beek maar het kerkelijk huwelijk volgde pas op 8 januari 1955. In familiekring, het echtpaar heeft 2 zoons en 4 dochters, 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen en er is een 4e op komst,  was er op zondag 8 september al een feestje gebouwd in herstelcentrum Dekkerswald te Groesbeek, waar het echtpaar tijdelijk verblijft i.v.m, een enkelbreuk van An.  Voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal was dit heugelijke feit een reden om het bruidspaar te bezoeken en ze namens de gemeente de feliciteren. Hij had al een prachtig bloemstuk vooruit laten bezorgen en inmiddels waren ook de felicitaties van de Koning en de Commissaris van de Koning gearriveerd. Piet is in zijn werkzame leven o.a. dragline chauffeur geweest en hij begon bij de fa. Groothuijse in Beek, waarvoor hij veel onderweg was.  An was in betrekking geweest bij de barones van de Heuvel tot Westerflier in Ubbergen en later bij wasserij Creemers in Beek. Ze deed vrijwilligerswerk in ’t Höfke in Beek, bij de Zonnebloem en bij het Rode Kruis. Piet was o.a. actief bij de E.H.Bo, de schutterij, BVC’12 en het Rode Kruis. Jarenlang maakte hij ook deel uit van de vrijwillige brandweer van Beek. Piet was een echte Beekse en An kwam uit Brakkenstein. Nadat ze samen eerst een tijdje aan de Kasteelschelaan in Ubbergen hadden gewoond, wilde Piet toch graag terug naar Beek en inmiddels wonen ze al 60 jaar aan de Meidoornstraat. Van harte gefeliciteerd.