9 september 2019

Schutterskoningin Renata de Vos geïnstalleerd.

v.l.n.r. jeugdkoning Rens Daanen, koningin Renate en prins-gemaal Emile met het gerestaureerde vaandel.

Zondagmiddag is Renata de Vos geïnstalleerd als de nieuwe koningin van schutterij Eendracht Ooij.  Renata zal, samen met haar man Emile Verstege (Prins-Gemaal), het komende verenigingsjaar van schutterij Eendracht, als representant voorop gaan bij de schutterij.  Daarmee heeft schutterij Eendracht uit Ooij weer een echt koningspaar. Dat lukte het afgelopen jaar niet omdat er geen kandidaten waren voor het koningsschot. Rens Daanen werd geïnstalleerd als jeugdkoning van de schutterij en hij volgt daarmee Sil Verriet op, die het de voorgaande twee jaren is geweest. Sil blijft overigens nog wel kringjeugdkoning bij “het Rijk van Nijmegen”. Na de installatie volgde een receptie, waarbij het nieuwe koningspaar de felicitaties in ontvangst kon nemen. Diverse verenigingen, familieleden en inwoners van Ooij waren aanwezig, waaronder Carnavalsvereniging De Deurzakkers met prins Erwin. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;   deel 4;  deel 5    foto’s zondagavond