8 september 2019

Stefanie Litjens is nieuwe Wijnkoningin van Groesbeek

De nieuwe wijnkoningin Stefanie Litjens.

Op het Oogstfeest van de lokale wijnboeren in Groesbeek is zondagmiddag de Nijmeegse Stefanie Litjens als de nieuwe Wijnkoningin gepresenteerd. De 29-jarige Litjens studeert bedrijfskunde aan de HAN, werkt bij café de Mug en is receptioniste en gastvrouw in de skyboxen van NEC. Ze studeerde Hospitality and Tourism aan de Universiteit van Aruba. Stefanie Litjens volgt Bernadette Bilderbeek uit Druten op, die het afgelopen jaar de wijnboeren uit Groesbeek vertegenwoordigde. Zij blijft wel aan om toekomstige wijnkoninginnen te coachen. De Wijnkoningin is tijdens alle activiteiten van de Nederlandse Wijn Feesten present en zal het komende jaar als een echte ambassadrice het wijndorp Groesbeek promoten. Deze zondag waren er diverse kraampjes in de wijngaard aanwezig met streekproducten en wijnen van de Groesbeekse wijnboeren.  De kinderen konden zich vermaken op een springkussen en deelnemen aan een speurtocht en aan een mozaïekworkshop. Voor volwassenen was er een rondleiding door de wijngaard van de Colonjes en de wijnkelder. Tevens was er een open podium. zie de foto’s (komen nog)