1 september 2019

Uitnodiging Herdenkingsplechtigheid op zaterdag 28 september 2019   in Ooij

Het getroffen pand voor WWII

 

 

Op 28 september 2019 is het 75 jaar geleden, dat een Duitse bom de schuilkelder van de familie Scheers ( café “Waalzicht”) totaal vernielde. Er stierven die avond 22 mensen. Dit feit willen wij met u herdenken. Wij nodigen u daartoe uit op 28-09-2019 in Dorpshuis de Sprong, zaal Groenlanden, Prins Bernhardstraat 3 te Ooij.

Programma: 15.00 uur: Inloop met koffie, thee of frisdrank.  Mogelijkheid tot het bezichtigen van de fototentoonstelling: Ooij tijdens en na de oorlog “40-“45.  (ingericht met foto’s van Wim Ebben). 15.30 uur tot 16.30 uur: Het dameskoor Encore zal optreden en Hans Jacobs, columnist, zal het drama van de betrokken families met woorden proberen uit te drukken. Leerlingen van basisschool Op Weg lezen zelfgemaakte gedichten. 16.30 uur: We vertrekken per fiets, of indien u dat wenst per zonnetrein naar de Ooijse Bandijk. Op de plaats waar tot die 28e september 1944 het café “Waalzicht” stond, zullen naaste familieleden van de families Janssen en Scheers een paneel onthullen. Er zal gelegenheid zijn om bij de bestaande plaquette bloemen te leggen. Muziekvereniging de Ooijse Toekomst en Schutterij Eendracht met Drumfanfare verlenen hier hun medewerking. Indien u gebruik wil maken van het zonnetreintje kunt u dit mailen naar g.verweij1@hetnet.nl     of bellen naar 024 6631504. Een briefje in de bus op Alverstraat 2 kan natuurlijk ook. Namens Ria Barber en Jan Engelen, Geert Verweij