1 september 2019

Extra toezicht op verkeerd parkeren langs de Nieuwe Ubbergseweg

Het fietspad langs de Nieuwe Ubbergseweg

Automobilisten riskeren voortaan een bekeuring als zij hun auto parkeren  op de populaire ‘sluipparkeerplaats’ (zoals de Gelderlander het noemt) aan de Nieuwe Ubbergseweg, op de grens van Nijmegen en Ubbergen. Veel forenzen en Duitse bezoekers parkeren op het voor auto’s doodlopende deel van de Nieuwe Ubbergseweg, omdat auto’s daar de hele dag gratis konden staan. Er rijden daar voornamelijk fietsers, voor wie het wel een doorgaande weg is. Na aanhoudende klachten van omwonenden grijpt de gemeente Nijmegen nu in bij dit vergeten stukje stad. Ook voor fietsers, veelal scholieren, zorgen de geparkeerde auto’s voor onveilige situaties. De gemeente Nijmegen heeft de belijning van het fietspad aan de heuvelkant vernieuwd en afbeeldingen van fietsers in de strook aangebracht. Hierdoor is het weer duidelijker dat dit een officieel fietspad is.