1 september 2019

Extra toezicht op verkeerd parkeren langs de Nieuwe Ubbergseweg

Het fietspad langs de Nieuwe Ubbergseweg

Automobilisten riskeren voortaan een bekeuring als zij hun auto parkeren  op de populaire ‘sluipparkeerplaats’ (zoals de Gelderlander het noemt) aan de Nieuwe Ubbergseweg, op de grens van Nijmegen en Ubbergen. Veel forenzen en Duitse bezoekers parkeren op het voor auto’s doodlopende deel van de Nieuwe Ubbergseweg, omdat auto’s daar de hele dag gratis konden staan. Er rijden daar voornamelijk fietsers, voor wie het wel een doorgaande weg is. Na aanhoudende klachten van omwonenden grijpt de gemeente Nijmegen nu in bij dit vergeten stukje stad. Ook voor fietsers, veelal scholieren, zorgen de geparkeerde auto’s voor onveilige situaties. De gemeente Nijmegen heeft de belijning van het fietspad aan de heuvelkant vernieuwd en afbeeldingen van fietsers in de strook aangebracht. Hierdoor is het weer duidelijker dat dit een officieel fietspad is.

4 Responses to Extra toezicht op verkeerd parkeren langs de Nieuwe Ubbergseweg

  • Wat een lariekoek….ik zou het allemaal bijna gaan geloven maar geloof me…het is echt kletspraat. Op de eerste plaats is het geen enkel probleem om het fietspas voor b beide kanten in te stellen..dat fietst heerlijk en is ook nog eens gezellig en wat het parkeren aangaat…waarom moet parkeren altijd iets kosten??? wat geweldig dat mensen een stuk willen lopen om dat te voorkomen..laat dat zo en wees blij dat ze in een gemeente willen komen waar ze sowieso worden uitgekleed…..

  • Dan moeten ze de keerlus ook auto vrij maken🤔🤔🤔

  • wat een onzin, Nijmegen wil perse dat je de auto in een dure parkeergarage zet! van duitse en polder kant geen enkel alternatief. bij feesten vierdaagse worden ook nog eens de garages gesloten , je kunt dan nergens parkeren,of er worden vette bekeuringen uitgeschreven. laat Nijmegen een voorbeeld nemen aan Kleve betaalbaar en klantvriendelijk!

  • Maak er goedkope parkeerplekken van. Een fietspad mag je dit niet noemen. Gaten, kuilen, het is een goot en alweer half overgroeid. Leg dan goed asfalt. Wie is aansprakelijk als er een fietser valt op dit “niet” fietspad?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.