1 september 2019

Democratiefestival in Nijmegen goed bezocht.

Der beveiliging was in handen van Alert Beveiliging uit Ooij.

Vrijdag en zaterdag was het eerste “democratiefestival” op het Eiland “Veur- Lent” druk bezocht. Bezoekers konden zich aanmelden voor een gratis kaartje en konden vervolgens op het terrein genieten van heel veel activiteiten. Vrijdagmorgen vond de opening plaats door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Hij deed dit samen met Tweede Kamervoorzitter Arib en Commissaris van de Koning Berends. De presentatoren van de eerste dag waren  Eric Corton en Eva Cleven en op zaterdags Anita Witzier en Ajouad El Miloudi. Op het festivalterrein was een bonte verzameling podia en tenten. Ook minister Kajsa Ollongren, vice-premier en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was de eerste dag aanwezig. De bezoekers konden zich op het festivalterrein laten voorlichten, meedoen aan workshops, of gewoon genieten van alle leuke dingen die daar waren.  De politie was aanwezig  met een ME-bus, welke, tot grote schik van vele groepen, als “Escaperoom” werd ingezet. Voor velen een unieke kans om kennis te maken met een ME-bus. Volgens de organisatie zijn er samen ongeveer 6500 bezoekers geweest. De organisatie is ‘heel blij’ met dat aantal, zo laat een woordvoerder van het festival weten. Ook de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls was tevreden. Bruls liet zich meteen ontvallen dat het evenement ook de komende jaren in Veur-Lent gehouden zal worden. ,,We gaan het rustig evalueren met alle betrokkenen, maar de intentie is in principe om het hier gewoon door te laten gaan.” zie de foto’s.