30 augustus 2019

Tennisclub Swift Nijmegen viert haar lustrum

Tennisclub Swift Nijmegen viert haar lustrum – 115 jaar oud –  prachtig gelegen aan de d’Almarasweg 22a te Nijmegen op zaterdag 31 augustus as met een spannend toernooi met lunch van 11-17 uur en vanaf 18 uur een spetterend feest in de nabijgelegen Hortus. Onze club is in 1904 gestart aan de Sterreschansweg, daarna Postweg Nijmegen en sinds 1967 aan de d’Almarasweg. De club heeft twee gravelbanen, ruim 100 leden, alleen senioren. Er worden jaarlijks een heren/bitterballen toernooi, een ladiesday en een clubtoernooi georganiseerd.

 

Geschiedenis

De Tennisclub Swift werd opgericht in 1904. De eerste tennisbaan van de club was gelegen op de Sterrenschans. Sinds 1928 kreeg Swift de beschikking over één enkele tegelbaan op een eigen terrein aan de Postweg. Vanwege het stijgende ledental werd steeds meer de behoefte voelbaar om over een tweede baan en een moderne accommodatie te kunnen beschikken. In 1967 nam men daarom afscheid van het oude terrein aan de Postweg en verhuisde de club naar een nieuw aangelegd tennispark aan de d’Almarasweg in het Park Brakkenstein. Op deze locatie vierde de club in 2004 haar 100-jarige bestaan.