31 juli 2019

Gemeente pakt parkeerprobleem Weverstraat (Kekerdom) aan.

 De gemeente neemt na overleg met omwonenden extra maatregelen om de parkeeroverlast aan de Weverstraat in Kekerdom te voorkomen. Dit parkeerprobleem ontstaat met name door de vele bezoekers van de Millingerwaard, Millinger Theetuin en café De Waard van Kekerdom. Dit is een probleem voor omwonenden en hulpdiensten.  Hoe is de situatie nu? Veel automobilisten parkeren gratis aan de Weverstraat op plekken waar dat niet mag. Of ze parkeren op plekken waar het weliswaar is toegestaan, maar waardoor omwonenden (en hun eventuele gasten) niet meer kunnen parkeren. De automobilisten maken te weinig gebruik van de alternatieven: parkeren op het terrein van de firma Daamen aan het begin van de Weverstraat. Parkeren op dit terrein kost € 3,-. Een ander alternatief is parkeren op parkeerterrein De Lange Poal van Staasbosbeheer.  Lees hieronder  verder


Op de Weverstraat zelf geldt een parkeerverbod aan de zuidzijde van de rijbaan. Aan de andere zijde, ter hoogte van de huisnummers 96 t/m 96b mag met twee wielen op het trottoir worden geparkeerd. Verkeersborden geven dit aan. Deze vorm van parkeren is ingesteld op verzoek van de bewoners om op de rijbaan van de Weverstraat een voldoende brede doorgang voor landbouwverkeer en nood- en hulpdiensten vrij te houden.

Welke maatregelen neemt de gemeente? De gemeente vindt dat ondernemers horen te zorgen voor een goede parkeergelegenheid voor hun gasten. Dit geldt dus ook voor Staasbosbeheer, De Millinger Theetuin en De Waard. Indien nodig faciliteert de gemeente deze ondernemers bij hun zoektocht naar een geschikte parkeermogelijkheid. De gemeente vindt parkeerplaats De Lange Poal (van Staasbosbeheer) te ver weg en geen passende parkeerplaats voor de wandelingen die veelal in Kekerdom starten. De Millinger Theetuin en café De Waard hebben geen parkeerplek op eigen terrein.

Voordat de definitieve oplossing gerealiseerd is stelt de gemeente een totaal parkeerverbod in, Van de Duffeltdijk tot aan de Weverstraat (hoek Visserstraat). Mensen die aan dit stuk weg wonen kunnen een ontheffing krijgen. Dit totale parkeerverbod geldt wettelijk gezien maximaal vier maanden. Tegen die tijd hoopt de gemeente de definitieve oplossing ingevoerd te hebben, samen met de betrokken partijen.

Wat doet de gemeente aan handhaving? Sinds kort is de gemeente begonnen om foutparkeerders te bekeuren. De effecten daarvan zijn al zichtbaar. Dit lost echter het probleem niet helemaal op. De structurele oplossing die nu gezocht wordt moet daar wel voor zorgen.